luni, 14 noiembrie 2011

Postul nu inseamna decat abtinere de la mancare...

          POSTUL......cand auzi cuvantul acesta deja te gandesti la anumite restrictii pe care trebuie sa le faci in anumite perioade.
Sa fie oare vorba  numai de restrictii ?
Am stat de vorba cu duhovnicul Marius Costache care activeaza in cadrul bisericii Adormirea Maicii Domnului din Pitesti ,din apropierea padurii Trivale  Vroiam sa aflu informatii  de la o sursa sigura ,pentru ca in ultimul timp toata lumea se pricepe sa dea sfaturi fara a fi insa in cunostiinta de cauza.
I:Am intrat oficial in postul Craciunului.Ce semnifica pentru  dumneavoastra acest post?
R:Fiecare post are o semnificatie aparte.El inseamna sacrificiu  si armonia  trupului cu mintea si sufletul.Din pacate putini sunt  credinciosi care reusesc sa tina  postul asa cum se cuvine,pentru ca  infranarea este grea ,iar ispitele  sunt mai  puternice  decat noi. Organismul s-a obisnuit sa digere alimente  grele,  iar cand ii dam alimente usoare nu este multumit.
I:Ce trebuie sa faca exact credinciosi pe langa faptul ca nu trebuie sa consume alimente de origine animala, carne ,lapte ,oua?
R:Postul nu inseamna decat abtinerea de la mancare ci  omul trebiue sa pastreze o legatura cu Dumnezeu,sa mearga la biserica,sa se roage,sa nu barfeasca,sa nu minta,sa nu insele ,sa nu fure ,pentru ca daca fac aceste lucruri nu se mint pe ei insisi, ci il mint pe Dumnezeu.
I:Ce reprezinta sfanta Impartasanie?
R:Sfanta impartasanie  este de mare folos omului daca se impartaseste cu adevarat,cu credinta ,cu pregatire.
I:Totii oamenii pot lua sfanta impartasanie?
R:Oamenii care au viata curata,neprihanita,cine are stiinta gandului,cine nu are impiedimente canonice si este dezlegat de duhovnic .Cine nu este marturisit si dezlegat de duhovnic si nu a facut canonul dat,nici nu se poate apropia de impartasanie .
I:Se poate impartasi cineva fara sa se spovedeasca?
R:Nu ,niciodata.Intai spovedania si apoi sa se spovedeasca.
Un ultim sfat pentru totii credinciosi.
In orice situatie sa nu se indeparteze de  Dumnezeu ,sa va rugati intotdeauna cu credinta ,cu sufletul deschis  pentru ca numai atunci Dumnezeu o sa va  lumineze calea .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu